Tips

Voor een beter narrowcastingprogramma

Ons team is elke dag bezig om enthousiaste klanten en gebruikers te adviseren over de beste manier waarop je narrowcasting programma in de praktijk kan werken, hieronder hebben we een tiental tips opgeschreven die handig kunnen zijn wanneer je je narrowcastingprogramma aan het ontwikkelen bent!

10tips

10 TIPS voor een nog effectiever narrowcasting programma

 • 1

  Telling is selling

  Maak optimaal gebruik van de mogelijkheid om met narrowcasting meer over je merk te kunnen vertellen dan andere point-of-sale middelen. Met unieke content en de juiste look & feel. Het kan!

 • 2

  Hoeveel seconden is de aandachtsboog?

  Bedenk van te voren hoe lang een klant op je locatie is en pas je programma daarop aan. Een lang programma voor mensen die kort op je locatie zijn, maakt de video’s minder effectief.

 • 3

  Zeg wat je wil zeggen

  Hou altijd het doel van het programma in gedachten. Als een programma puur verkoopbevorderend moet zijn, zal het er actiematiger uitzien. Bij video’s die vooral het merk gaan ‘laden’, spelen beelden en beleving de hoofdrol.

 • 4

  Korter en krachtiger

  Niet meer dan 10-15 seconden als het in een omgeving is waar mensen langs de schermen lopen.

 • 5

  Keep it fresh

  Zorg voor genoeg afwisseling. Hou een programma actueel. En blijf relevant. Dan blijf je de aandacht pakken.

 • 6

  Hou het flex

  Hou naast de content die altijd getoond mag worden, ook plek vrij voor actuele informatie. Over bijvoorbeeld nieuwe acties, actualiteiten en productintroducties.

 • 7

  Is de playlist voor ome Henk, kleine Sterre of Sherida?

  Wellicht een open deur, maar nog vaak wordt er qua content met hagel geschoten. Wie is er in de ruimte van het scherm? Jeugd, 55+, ouders met kinderen, mannen, vrouwen? En verschilt dat gedurende de dag?

 • 8

  Maak marketing-communicatie owner

  Zorg dat het onderhoud van het programma bij voorkeur onderdeel uitmaakt van de werkzaamheden van het marketing-communicatieteam. En laat het aansluiten bij alle andere point-of-sale uitingen.

 • 9

  Blijf het effect periodiek checken

  Bekijk geregeld of het programma nog voldoet aan de overeengekomen doelen en het positieve resultaat. En stuur eventueel bij op basis van deze evaluaties.

 • 10

  Verlies de positie van het scherm niet uit het oog

  Of de klant loopt of zit, voor een maximaal effect moet een scherm op ooghoogte hangen. Dat het dus letterlijk zichtbaar is in de loop of in de wachtruimte. Vaak wordt dit nog over het hoofd gezien.